Печат
Създадена на Вторник, 13 Април 2010 Последно обновена на Вторник, 21 Април 2015 Написана от Administrator

 

kmet

 

УВАЖАЕМИ  ГРАЖДАНИ,

Добре дошли на желаещите да се запознаят с най- големия  по територия и население район в България.

Район „Приморски” се развива, следвайки общочовешките европейски идеи, залегнали в Хартата на Европейските градове, където ударението е поставено върху качествените аспекти на градското развитие, качеството на живота, основаващо се на защита на основните права и свободи.

На интернет сайта на район “Приморски”– Община Варна Ви предлагаме :

  • Да се запознаете със структурата, функциите и дейността на районната администрация;
  • Да се информирате  за видовете административни услуги; срока и цената на извършване им;
  • Да се уведомите за нормативните актове, регламентиращи дейността ни;
  • Да изтеглите актуалните формуляри, които се ползватв районната администрация;
  • Да отправяте Вашите сигнали, жалби и предложения;

Актуализирането и оптимизацията на портала ще бъде непрекъснат процес, в който ще отразяваме и Вашето мнение.

Желанието ни е район „Приморски” да се превърне в още по-привлекателен за живеене и предпочитан от нашите деца. Ще разчитам на съпричастността и готовността на гражданите да съдействат за развитието му. Зная, че няма да е лесно постигането на по- добър стандарт на живот за хората, но съм убедена в максимата, че пътят е кратък, когато посоката е вярна. Надявам се, че със съвместна екипна работа и последователни усилия, ще постигнем успех в отговор на очакванията на жителите на район „Приморски”.

Петя Проданова
Кмет на район „Приморски” – Община Варна


БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО


УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА РАЙОН „ПРИМОРСКИ”,

Уведомяваме Ви, че на основание на чл. 46, ал. 1, т.12 от Закона за местното самоуправление и местната администрация / ЗМСМА / , Заповед № 1397 от 07.05.2014 г. и Заповед № 1092 от 09.04.2014 г. на Кмета на Община Варна за неправомерно изградени въздушни кабелни мрежи, продължават регулярните проверки на длъжностни лица от Дирекция «Обществен ред и контрол « / «ОРК» / на Район «Приморски».
В тази връзка започва поредният етап по отстраняването на незаконно изградените въздушни кабелни мрежи, монтирани върху стълбовете на уличното и алейно осветление, по фасадите и покривите на сградите и по дървета в карето, заключено между булевардите «Цар Освободител», « VIII Приморски полк” , «Чаталджа» и «Генерал Колев». При първата подобна акция на територията на Район «Приморски» фирма «Пандора» ЕООД премахна кабели с дължина 18 600 метра. Прогнозно сега отстранените кабелни мрежи ще бъдат около 5000 метра. Премахването им може да доведе до нарушаване на качеството или липса на доставяната по кабелната мрежа услуга.
Незаконно изградените въздушни кабелни мрежи често представляват опасност за живеещите и преминаващите в близост до тях хора. В тази връзка се обръщаме за съдействие към жителите на Район «Приморски» като сигнализират за нередности от този характер или опити за незаконно възстановяване на отстренени вече кабели до 17.00 часа на телефон 052 359 – 148 / Дирекция «ОРК» Район «Приморски» / и денонощно на телефони: 052 303 059 / Дежурен по район /, 052 820 112, 052 820 204 и 052 820 016 / Общинска полиция Варна /.


 

На 28.03.2015г.  Община Варна и Район „Приморски”  организират пролетно почистване с мото „Да почистим Варна”

Районната администрация приканва обществени организации, фирми, домоуправители, собственици и наематели на търговски и строителни обекти и всички притежатели на жилищни, нежилищни и земеделски имоти намиращи се на територията на Район „Приморски”, да вземат активно участие в почистването на прилежащите територии на имотите и замърсените площи в района.
   
В тази връзка е създадена следната организация:
1.    Всички граждани, домоуправители, фирми и организации, проявили желание да участват в пролетното почистване, могат да получат  ръкавици и торби за смет от 25 до 28 март от 9.00 до 17.00 ч. в сградата на Район „Приморски”, ет.4, ст.76 „Екологичен контрол” .
2.    На 28 март гражданите могат да изнасят едрогабаритни отпадъци като същите е желателно да се поставят в 6 кубиковите контейнери за разделно събиране , разположени на следните места:
- СО „Ален мак” – от лявата страна на моста, на магистрален път Варна-Зл.пясъци; - СО „Манастирски рид, Бялата чешма и Дъбравата”, в близост до х-л „Геолог”; - кв. Виница, ул.”Албатрос” №1; - „Вилна зона”, ул.”8” – първите съдове, след ул.2;  - СО „Добрева чешма” – втората отбивка, до съдовете; - КК „Чайка”, в ляво от сп. „Заимов”;  - жк „Бриз”, зад паметника на БСД, до пресечката с ул.”Индр. Кръстева”;   - 24 м.р., ул.”Ген. Г. Попов – горе бл.22 бл.23;
Там, където няма 6 кубикови контейнери, отпадъците могат да се изнасят до съдовете за битов отпадък.
3.  Фирмите, желаещи да участват в почистването могат да потърсят повече информация в Район „Приморски”на тел. 052 359-158.
4. На 28 март в районната администрация ще има дежурен инспектор ”Екологичен контрол”, който ще бъде на разположение на гражданите от 9.00 до 12.00 ч. на тел. 052 359-158 и  от 13.00 до 17.00 ч. на тел. 0885239922.

 Уважаеми жители на Район „Приморски”, включвайки се в акцията „Да почистим Варна” , ние ще направим нашия район  едно по – добро място за живеене.


 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Във връзка с подобряване на комуникацията граждани – администрация, Ви уведомяваме, че Вашите предложения, въпроси и сигнали вече можете да изпращате на нови електронни адреси: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и на електронните адреси  на специализираните дирекции в Район „Приморски”:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Административно и информационно обслужване” / АИО /;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Устройство на територията”/УТ/;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Социално икономически дейности” / СИД /;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Финансово счетоводни и стопански дейности” / ФССД /;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Обществен ред и контрол” / ОРК /;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Административно и техническо обслужване – Виница” / АТО – Виница /;

 


С Ъ О Б Щ Е Н И Е
Съгласно Заповед № 726 от 04.03.2015 г. на Кмета на Варна, Иван Портних, Ви уведомяваме, че разлепването на съобщения: всички видове афиши, плакати, постери и други, които дават информация за предстоящи културни, спортни, обществени, хуманитарни и други прояви и лица, както и за предоставяне на стоки, услуги и / или извършване на други дейности, да се извършва на информационни тела – афишни колони, информационни табла и други съоръжения, разположени на посочените места на територията на Район „Приморски”: 1. бул.”Осми Приморски полк”, спирка ”Явор”, посока Център – 1бр.
2. бул.”Княз Борис І”, спирка „Делфинариум”, посока Център – 1бр.
3. бул.”Княз Борис I” посока „Златни пясъци”, спирка „Акациите” – 1бр.
4. бул.”Княз Борис I” посока Център, спирката пред хотел „Димят” – 1бр.
5. бул.”Васил Левски” на спирката на Базар „Левски”(от двете страни на булеварда) – 2 бр.
6. бул.”Васил Левски”, спирка „Дубровник” (от двете страни на булеварда) – 2 бр.
7. бул.”Васил Левски”, спирка РИОКОЗ, посока ВиК – 1 бр.
8. бул.”Христо Смирненски” , спирка „Терапия” – 1 бр.
9. бул.”Христо Смирненски”, спирка „Вятърна мелница” -1 бр.
10. ул.”Мир”, спирка ”Мир” – 1 бр.
11. ул.”Студентска”, спирка”Студентска” срещу Технически университет – 1 бр.
12. ул.”Студентска”, спирка ”Петър Райчев” – 1бр.
13. ул.”Прилеп”, спирка ВиК – 1бр.
14. ул.”Евлоги Георгиев”, спирка Икономически университет – 1бр.
15. ул.”Евлоги Георгиев”, спирка жк „Левски” бл.22 - обръщач – 1 бр.
16. ул.”Железни врата”, кръстовище с ул.”Дубровник” -1 бр
17. Кръстовище на бул.”Цар Освободител” и бул.”Осми Приморски полк” – 1 бр.
18. Кръстовище на бул.”Осми Приморски полк” и бул.”Чаталджа” –1 бр.
19. Кръстовище на бул.”Генерал Колев” и бул.”Чаталджа” – 1 бр.
20. бул.”Осми Приморски полк” – спирка „Паметника”, посока „Виница” – 1 бр. 21. кв.”Виница”, спирка ”Чешмата” -1 бр. 22. кв.”Виница”, спирка ”Центъра” - 1 бр.
23. кв.”Виница”, спирка ”Черно море” - 1 бр.


 

С Ъ О Б Щ Е Н И Е
     Продължава кампанията за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Към началото на март регистрираните Сдружения на собствениците  / СС / в страната са почти 1 000, подадените заявления къмБългарската банка за развитие   / ББР / са 113, сключените договори – 40.

     Средствата за Националната програма за енергийна  ефективност на многофамилните жилщни сгради е в размер на 1 млрд. лв., но принципът за финансиране е състезателен.  Общините, в които СС по-бързо подготвят своите документи, ще получат първи  средствата.
     Основните документи, с които се кандидатства по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради , могат да бъдат намерени на сайта на МРРБ и Район „Приморски”. http://www.mrrb.government.bg/                                                                                              
     Припомняме, че в Район „Приморски”  са създадени звена в помощ при кандидатстване:
                                                                                                         
Пламен Боев - заместник кмет – ет. 3, стая 38, тел. 052 359 – 103.
Приемен ден: Понеделник от 9 до 12 часа.
За консултации по технически въпроси:
инж. Ирина Станева – ет.2, ст. 23, тел. 052 359 – 143.
арх. Борис Ефтимов – ет. 2, ст. 25, тел. 052 359 – 139.
Приемни дни: понеделник и четвъртък от 8.30 до 12.30 часа.
За консултации относно регистрацията на сдруженията на собствениците:
Андриана Иванова  – ет.3, ст. 47, тел. 052 359 – 128.
Приемни дни:  Понеделник и четвъртък: от 9 до 12 часа.


 

Първият договор за финансиране на саниране на сграда във Варна е подписан.
Той е за бл. 7 на ул. „Мадара” 28 в Район „Приморски”.

Първият договор за целево финансиране на саниране на жилищен блок във Варна беше подписан днес, 17 февруари, вторник. Тристранният документ е между Община Варна, Областната управа и Българската банка за развитие, а сградата се намира на територията на Район „Приморски”, в кв.”Левски” на ул. „Мадара“28.
Средствата за изготвяне на техническия паспорт, за енергиен одит, проектирането и ремонта на сградата са изцяло за сметка на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Парите ще бъдат управлявани и контролирани от Община Варна. Крайната цена на санирането на сградата ще е стане ясна след приключването на всички етапи.
Очаква се следващата седмица да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнители за енергиен одит, а до края на месеца да бъде обявен и търг за изпълнение на инжинеринг.
Блокът от Район „Приморски” е първият, подписал договор по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради не само за Варна, но и за североизточния регион.


 


От 16-ти февруари до 30 април
плащаме данъци с 5% отстъпка
От 16-ти февруари (понеделник) всички физически и юридически лица на територията на община Варна ще могат да плащат местни данъци и такси. До 30 април предплатилите за цялата година данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства, ползват 5% отстъпка.
Задълженията към общинската хазна могат да се внасят в брой, чрез пощенски запис или по банков път. За улеснение на гражданите на касите на дирекция „Местни данъци“ са поставени ПОС – терминални устройства.
В брой гражданите могат да платят на следните каси:
1. бул. ”Сливница” №191 – сградата на Изчислителен център - 09.00 ч.-17.30 ч.;
2. бул. ”Генерал Колев” №92 – сградата на Район Приморски - 09.00 ч.-17.30 ч.;
3. Общински информационен център - площад "Мусала” - 09.00 ч. - 17.00 ч. с обедна почивка от 12.30 до 13.30ч.
Данъците могат да се платят още и на обособените пунктове на “Информационно обслужване” АД клон Варна:
1. Маркет Варна - ул. "Иван Срацимир" № 2 (Колхозен пазар до Билла) - 8.30ч. – 17.00ч.
2. Младост - кв. Трошево бл.10а (до Район Младост) - 8.30ч. – 17.00ч.
3. Оборище - ул. "Оборище" № 13а (вход от бул. "Сливница") - 7.00ч. – 18.30ч.
4. Чаталджа - ул. "Печ" № 1 (пазар Чаталджа) - 7.00ч. – 18.30ч.
Пълна информация за работното време и местоположението на всички места за плащане на местни данъци и такси е публикувана на www.varna.bg в раздел „Проверка, плащане и информация за местните данъци и такси“.


 Започна подготовка за ремонта на пътя за Виница

В отсечката на пътя Варна - Виница между спирките „Резервоара“, „Моста“ и „Светкавица“ е въведена временна организация на движението на моторни превозни средства / МПС / - едното платно е затворено, режимът е регулиран със светофарна уредба, поставена е и пътна сигнализация.
Очаква се проектът да е готов около 15 - ти февруари, а строително-монтажните работи да започнат в началото на март.

За всяка промяна ще Ви уведомяваме допълнително.


 СЪОБЩЕНИЕ

На вниманието на всички собственици на строежи /сгради/ в Район „Приморски” за срокове и ред за съставяне на технически паспорти на строежите.

Уведомяваме Ви, че сроковете за съставяне на техническите паспорти на отделните категории строежи са както следва:

/ Наредба за изменение на Наредба № 5 от 2006 г. за техническите паспорти на строежите изм. и доп., ДВ бр. 102 от 12.12.2014 г./

1. за първа, втора и трета категория - до 31 декември 2015 г.;

2. за четвърта категория - до 31 декември 2017 г.;

3. за пета категория - до 31 декември 2019 г.


В Наредба № 5/28.12.2006 г. и Наредба № 1/30.07.2003 г. са посочени номенклатурата на видовете строежи и е обяснено какво представлява техническият паспорт.


За улеснение на сайта на ДНСК – София – www.dnsk.mrrb.government.bg е публикуван Актуален регистър на лицата /фирмите/, извършващи консултантски дейности по изготвяне на техническите паспорти.


Техническият паспорт се регистрира в районната администрация по местонахождение на строежа. Един екземпляр се връща на възложителя, а другият екземпляр заедно с магнитният носител остава в районната администрация.


Собственикът предоставя копие от техническия паспорт, заверено от лицата, които са го съставили, на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.


 ДЕЖУРСТВА ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗИМНАТА ОБСТАНОВКА

И тази година районните администрации разполагат с правомощия за организация и контрол на дейностите по почистване, обработване и обезопасяване на уличната и пътната мрежа от сняг. Сформирани са комисии, които да осигуряват и контролират дейностите по зимната поддръжка. В правомощията им са разписани и съставяне на констативни протоколи на изпълнители и нарушители.
Изпълнители на обществената поръчка, проведена през 2012 г., с предмет „Поддържане на уличната мрежа, общинските пътища и участъците от републиканските пътища в района на община Варна при зимни условия за сезон 2013-2014“ са: - Инжстройинженеринг”ЕООД – район „Владислав Варненчик”, кметство Казашко и кметство Тополи. - ДЗЗД „Зебра Варна” – район „Аспарухово“, кметство Звездица и кметство Константиново. - ДДЗ „Варна Строй 2012” – район „Младост“, кметство Каменар.
- ДЗЗД „Обединение АБ Варна” – район "Одесос“. - Хидрострой АД – район „Приморски“
За проблемни участъци, гражданите могат да подават сигнали на оперативния дежурен в община Варна – на тел. 052-820-112, 052-820-204, 052-820-016.
Приютът за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица, който се намира на ул. „Петко Стайнов“ във Варна работи. Капацитетът му е 30 места, но при необходимост могат да се настанят и още хора. В приюта бездомните получават следните грижи: еднократно хранене от безплатна трапезария от понеделник до петък, ползване на оборудвано легло, баня и тоалет, доболнична помощ и съдействие за спешна медицинска и стоматологична помощ и избор на личен лекар, съдействие за издаване на документи за самоличност; подготовка и подаване на документи за пенсия пред НОИ; за явяване пред ТЕЛК; съдействие за намиране на работа чрез Бюро по труда; осигуряване на възможност за лични контакти в определени помещения и в определено време според Правилника за вътрешния ред. Гражданите могат да сигнализират за бездомници нуждаещи се от помощ на тел. 112 или на дежурния в Община Варна.


 

ЗАПОВЕД ОТНОСНО ОСИГУРЯВАНЕ КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА НА МПС НА КРАЙБРЕЖНА АЛЕЯ "КАП. Г. ГЕОРГИЕВ" В ЧАСТТА ОТ РИБАРСКИ ПЛАЖ ДО ПЛУВЕН КОМПЛЕКС "ПРИМОРСКИ"


СТАРТИРА КАМПАНИЯ ПО БЕЗПЛАТНО КАСТРИРАНЕ НА ДОМАШНИ КУЧЕТА

Инициативата се осъществява във връзка с „План за действие към програмата за овладяване популацията на безстопанствените кучета 2012-2015г.”.
Кастрирането на животните ще става във ветеринарната амбулатория, разположена на територията на Общинския приют за безстопанствени кучета в село Каменар.
Собствениците на домашни любимци, желаещи да се възползват от предоставената възможност трябва да подадат в деловодството на Община Варна заявление в свободен текст. Задължително е в заявлението да бъдат посочени име и адрес за обратна връзка, както и да бъдат приложени копия на следните документи: - удостоверение за регистрация на животното, издадено от Община Варна;
- ветеринарномедицински паспорт с отбелязан номер на микрочип за идентификация;
- ветеринарномедицински паспорт с дата на последна ваксина срещу бяс, която да е поставена не по-късно от единадесет месеца преди извършване на манипулацията.
Собствениците на домашни кучета ще бъдат допълнително информирани от служителите на приюта за точния ден и час за извършване на кастрацията.

 

2015 Начало - Район "Приморски" Община Варна. Район "Приморски" Община Варна
Powered by Joomla 1.7 Templates