kmet

УВАЖАЕМИ  ГРАЖДАНИ,

Добре дошли на желаещите да се запознаят с най- големия  по територия и население район в България.

Район „Приморски” се развива, следвайки общочовешките европейски идеи, залегнали в Хартата на Европейските градове, където ударението е поставено върху качествените аспекти на градското развитие, качеството на живота, основаващо се на защита на основните права и свободи.

На интернет сайта на район “Приморски”– Община Варна Ви предлагаме :

  • Да се запознаете със структурата, функциите и дейността на районната администрация;
  • Да се информирате  за видовете административни услуги; срока и цената на извършване им;
  • Да се уведомите за нормативните актове, регламентиращи дейността ни;
  • Да изтеглите актуалните формуляри, които се ползват в районната администрация;
  • Да отправяте Вашите сигнали, жалби и предложения;

Актуализирането и оптимизацията на портала ще бъде непрекъснат процес, в който ще отразяваме и Вашето мнение.

Желанието ни е район „Приморски” да се превърне в още по-привлекателен за живеене и предпочитан от нашите деца. Ще разчитам на съпричастността и готовността на гражданите да съдействат за развитието му. Зная, че няма да е лесно постигането на по- добър стандарт на живот за хората, но съм убедена в максимата, че пътят е кратък, когато посоката е вярна. Надявам се, че със съвместна екипна работа и последователни усилия, ще постигнем успех в отговор на очакванията на жителите на район „Приморски”.

Петя Проданова
Кмет на район „Приморски” – Община Варна


КАРНАВАЛ НА МЕЧТИТЕ

Уважаеми жители и гости на Район „Пиморски”, имаме удоволствието да Ви поканим да се включите като зрители, а защо не и като участници в карнавалното шествие с мото „Карнавал на мечтите”. Проявата е част от богатата програма, посветена на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 година. Карнавалното шествие ще започне от 17.30 часа на 31 август / неделя / от площад „Независимост” / шадраваните до Драматичния театър /, ще премине през централните булеварди, за да завърши в 19.30 часа пред централния вход на Морската градина. Паралелно ще бъдат осъществени и два конкурса: за най – добър карнавален костюм и сценичен грим. В тази връзка отправяме покана за участие към всички танцови школи, спортни клубове, ансамбли, детски градини, читалища, арт центрове, училища, фирми, институции, граждани и гости на района. В същия ден по протежение на тротоарните площи от Катедралния храм „Свето Успение Богородично” до площад Съединение (Червения площад) ще бъде експонирана изложба от детски рисунки ,„Прострени цветове“, с която градът ни ще кандидатства за рекордите на Гинес. Празникът ще завърши с многожанров концерт, в който участници ще представят своя талант с песни, танци и игри. Фиестата на 31 август съвпада и с посещението във Варна на шестчленна делегация, част от журито, което в свое заседание на 5 и 6 Септември ще определи кой от четирите български града – финалисти (София, Пловдив, Варна и Велико Търново) ще спечели привилегията да стане европейска столица на културата през 2019 година. Варна неведнъж е доказвала, че може да бъде единна в трудни моменти. Варна има с какво да се гордее по отношение на многообразието на културните прояви, чийто домакин е десетилетия наред. Варна има правото и достойнството да стане европейска столица на културата през 2019 година, затова нека бъдем заедно на 31 август в „Карнавала на мечтите”!


ВАРНА Е СЦЕНА. ВАРНА ТЪРСИ СВОИТЕ ТАЛАНТИ

На 30 август / събота / на главния вход на Морската градина от 17.00 часа ще се състои заключителния концерт от проекта „Варна е сцена.Варна търси своите таланти”.

Достъпът до концертите е безплатен! (виж още...)


СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО ВЪЗДУШНИТЕ КАБЕЛНИ МРЕЖИ


ПРАВИЛА ЗА РЕКЛАМА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА


МЕРКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ СМЕТОСЪБИРАНЕТО В РАЙОН "ПРИМОРСКИ"


ЗАПОВЕД ОТНОСНО ОСИГУРЯВАНЕ КОНТРОЛ НА ДОСТЪПА НА МПС НА КРАЙБРЕЖНА АЛЕЯ "КАП. Г. ГЕОРГИЕВ" В ЧАСТТА ОТ РИБАРСКИ ПЛАЖ ДО ПЛУВЕН КОМПЛЕКС "ПРИМОРСКИ"


ПРОЕКТИРАНЕ И ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ИНФРАСТРУКТУРНИ ОБЕКТИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РАЙОН „ПРИМОРСКИ” ПРЕЗ 2014 Г.


ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТТА НА АДМИНИСТРАЦИЯТА НА РАЙОН "ПРИМОРСКИ" ЗА 2013 ГОДИНА