Печат
Създадена на Вторник, 13 Април 2010 Последно обновена на Петък, 14 Октомври 2016 Написана от Administrator

 

kmet

 

   Добре дошли в сайта на Район „Приморски”!


   Разположен на 5110  хектара  заедно с прилежащите 12 селищни образувания той е най – големият  по територия район в страната. Неговите 105 340 жители, по данни от преброяването от 2011 г., му отреждат първото място по численост в Община Варна.
    Район „Приморски” носи характеристиката на образователен и здравен център с разположените тук 5 висши учебни заведения, 20 училища, 22 детски заведения, 4 читалища, 7 болници и поликлиники. Обликът му се допълва от популярните  у нас и по света курорти „Златни пясъци”, „Свети свети Константин и Елена”, „Чайка”. На картата на „Приморски” можете да откриете такива емблематични обекти като Аладжа манастир, Резиденция „Евксиноград”, Природен парк „Златни пясъци”, Ботаническата градина, Летния театър, Двореца на културата и спорта, Делфинариума, ...
     Чрез сайта на Район „Приморски” Вие можете:
•    Да се запознаете със структурата, функциите и дейността на районната администрация;
•    Да получите информация  за предлаганите административни услуги; срока и цената на извършване им;
•    Да се осведомите за нормативните актове, регламентиращи дейността ни;
•    Да изтеглите актуалните бланки на заявленията, които се ползват в районната администрация;
•    Да отправите Вашите сигнали, жалби и предложения;
     Желанието  и усилията на администрацията са насочени последователно към повишаване удовлетвореността на гражданите от предлаганите услуги и превръщането на Район  „Приморски”  в предпочитано място за живеене и бизнес.

Петя Проданова
Кмет на район „Приморски” – Община Варна

 

 


 С Ъ О Б Щ Е Н И Е – И З Б О Р И 2016

Повече от 60 са обособените позиции, на които могат да бъдат поставяни плакати, обръщения и други информационно-разяснителни и агитационни материали по време на предизборната кампания за президент и вицепрезидент и националния референдум на 6-и ноември.
Съгласно чл. 182 ал. 3 и ал. 4 и чл. 183, ал. 4 и ал. 5 от Изборния кодекс се забранява:
- Използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.
- Унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в кодекса ред, до края на изборния ден.
- Използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация.
Партиите, коалициите и инициативните комитети следва да премахнат поставените от тях агитационни материали в 7-дневен срок след изборния ден.
Местата за поставяне на агитационни материали на територията на Район „Приморски“ са:
Цилиндрични тела:
1. Бул. „Осми Приморски полк“, спирка „Явор“, посока център
2. Бул. „Княз Борис I“, спирка „Делфинариум“, посока център
3. Бул. „Княз Борис I“, посока „Златни пясъци“, спирка „Акациите“
4. Бул. „Княз Борис I“, посока център, спирка пред хотел „Димят“
5. Бул. „Васил Левски“, спирката на базар „Левски“ – от двете страни на булеварда
6. Бул. „Васил Левски“, спирка „Дубровник“, посока РИОКОЗ
7. Бул. „Васил Левски“, спирка РИОКОЗ, посока кварталите
8. Бул. „Хр. Смирненски“, вятърна мелница
9. Ул. „Мир“, спирка „Мир“
10. Ул. „Студентска“, спирка „Студентска“, срещу ТУ
11. Ул. „Студентска“, спирка „Петър Райчев“
12. Ул. „Прилеп“, спирка ВиК
13. Ул. „Евлоги Георгиев“, спирка ИУ
14. Ул. „Евлоги Георгиев“, спирката на обръщача на автобусите
15. Ул. „Железни врата“, кръстовището с ул. „Дубровник“
16. Кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и бул. „Осми Приморски полк“
17. Кръстовището на бул. „Осми Приморски полк“ и бул. „Чаталджа“
18. Кръстовището на бул. „Ген. Колев“ и бул. „Чаталджа“
19. ул. „Осми Приморски полк“, спирката пред НАП
20. Кв. „Виница“, спирка „Чешмата“
21. Кв. „Виница“, спирка „Центъра“
22. Кв. „Виница“, спирка „Черно море“

 

 


 

СЪОБЩЕНИЕ

 

На сайта на Район „Приморски“, в Директория „Обявления“ и Поддиректория Дирекция „Устройство на територията“ / УТ / са поместени адресните карти на:

Селищни образувания / СО / :

„Сотира“;

„Ален мак“;

„Перчемлията“;

„Добрева чешма“;

„Виница – Север“;

„Траката“, „Горна Трака“, „Долна Трака“, „Ваялар“;

жилищна група, западно от болничен к-с на ВМИ - Варна

 

Вилна зона.

Курортните комплекси:

„Чайка“;

„Св. св. Константин и Елена“;

 

Кварталите:

„Изгрев“;

„Бриз“, „Бриз – Юг“, „21 – ви подрайон“;

„Св. Никола“;

Бул. „„Княз Борис I“.

 


 

Националната програма
за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сградиПървият саниран блок във Варна по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради беше открит в края на 2015 г.
Повече от 2000 са кооперациите във Варна, които могат да кандидатстват за безвъзмездно обновяване.
На територията на Район „Приморски“ 9 блока вече имат сключени договори с Община Варна, Областна управа и Българската банка за развитие за финансиране на обследващите, проектни и строителни дейности по санирането. Други 4 жилищни кооперации са в напреднала фаза по окончателното оформяне на документите.
От началото на тази година Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради с Постановление на Министерски съвет № 23 от 4 февруари, обнародвано в Държавен вестник бр. 11 от 9 февруари е разширена и дава нови възможности за кандидатстване.
Основните документи, включително и с новите моменти в тях , могат да бъдат намерени на сайта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството / МРРБ /и Район „Приморски”.
Припомняме, че в Район „Приморски” са създадени звена в помощ при кандидатстване:

Пламен Боев - заместник кмет – ет. 3, стая 38, тел. 052 359 – 103. Приемен ден: Понеделник от 9 до 12 часа.

За консултации по технически въпроси: инж. Ирина Станева – ет.2, ст. 23, тел. 052 359 – 143. арх. Борис Ефтимов – ет. 2, ст. 32, тел. 052 359 – 126. Приемни дни: понеделник и четвъртък от 8.30 до 12.30 часа.

За консултации относно регистрацията на сдруженията на собствениците: Андриана Иванова – ет.3, ст. 47, тел. 052 359 – 128. Приемни дни: Понеделник и четвъртък: от 9 до 12 часа.

За информация относно проекти и протоколи, постъпили в Община Варна телефон: 052 820 – 795 – Десислава Цветанова и Ирена Митева.

На телефон 052 359 – 128 можете да се записвате и за ежеседмични консултации, всеки петък от 14.00 часа в Заседателната зала на ет. 3. в административната сграда.


 

 С Ъ О Б Щ Е Н И Е

Във връзка с подобряване на комуникацията граждани – администрация, Ви уведомяваме, че Вашите предложения, въпроси и сигнали вече можете да изпращате на нови електронни адреси: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и на електронните адреси  на специализираните дирекции в Район „Приморски”:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Административно и информационно обслужване” / АИО /;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Устройство на територията”/УТ/;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Социално икономически дейности” / СИД /;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Финансово счетоводни и стопански дейности” / ФССД /;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Обществен ред и контрол” / ОРК /;

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. – Дирекция „Административно и техническо обслужване – Виница” / АТО – Виница /;

 


 

2015 Начало - Район "Приморски" Община Варна. Район "Приморски" Община Варна
Powered by Joomla 1.7 Templates